December 2014
| Piet Dijkhuis
| Groep 8 “ Math Jansen”
Download het menu van December 2014 als Pdf
Kerstmenu
Download het menu van December 2014 als Pdf
Kerstmenu
Sesam-krokantje Oven op 180 °C. -suiker en sesam mengen -boter smelten, meng sesam/suiker en jus d’orange er door -bloem zeven en alles mengen tot een homogene massa – opstijven in koelkast -leg kleine ronde bolletjes (1,5 cm) op een siliconen... Bericht bekijken
Kaas-morieljessoufflé Verwarm de oven op 200 °C. ( gebruik hiervoor de patisserieoven) Spoel de morieljes kort met water (zand), laat ze in de warme port 20 min. wellen en snijd ze in dunne ringen. Smelt de boter in een pan... Bericht bekijken
Bereiding Verwarm het water en los de suiker hierin op en voeg de vanillemerg toe. Meng de yoghurt met de suikersiroop en draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs Vlak voor uitserveren: Laat enkele druppels Grenadine in elk glas... Bericht bekijken
Bereiding Zet voor gebruik het vlees 2 uur op kamertemperatuur, daarna evt. bijwerken en de afsnijdsels bewaren voor de saus. Leg het vlees op de snijkant en plet het tot een tournedos. Braad de tournedos in olijfolie/boter 2 min. aan... Bericht bekijken
Macarons Zet de oven op 160 °C. Klop de eiwitten goed stijf en strooi de kristalsuiker er over en klop nog enkele seconden. Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en schep dit voorzichtig in stappen door het eiwitmengsel, deel de massa in twee... Bericht bekijken