Rolletjes van zalm en rettich met venkelcreme en spicy-lime emulsie
voorgerecht
Bereiding Rolletjes Snijd de zalm in mooie langwerpige tranches (schuin naar de huid) om straks op te kunnen rollen. Kruid de tranches met zout en peper en suiker. Besprenkel tenslotte met whisky en zet koel weg. Laat 2 uur marineren. Schil... Bericht bekijken
Spinaziesoep met groene asperges en gepocheerd kwarteleitje
tussengerecht
Bereiding Basisbouillon Schenkel em mergpijp eerst even aanbakken. Daarna schenkel en mergpijp samen met de groentes en de kruiden aan de kook brengen met het water. 4 uur laten trekken (of hoge drukpan gebruiken) Vrijgekomen vet en eiwit geregeld afscheppen... Bericht bekijken
Lamsbout in’t hooi met tijmsaus op een bedje van raapsteeltjesstamppot en voorjaarsgroentes
hoofdgerecht
Bereiding Lamsbout Verwarm de oven voor op 220*C. Neem een grote braadslee met deksel. Bedek de bodem van de pan met hooi, een laagje van 5 cm hoog. Meng de boter, de kruiden en de uitgeperste teentjes knoflook dooreen. Voeg... Bericht bekijken
Citroenyoghurtijs op wenerdeeg en meringues en gembercitroencremeux met witbiersabayon
nagerecht
Bereiding Citroensorbet Klop de room lobbig tot stijf en voeg de yoghurt toe en de suiker en citroensap van de twee citroenen. Rasp wat gember op een fijne rasp en meng dit met de massa.(gember naar smaak.) Draai er ijs... Bericht bekijken